Personeelsfeest op eigen locatie vrij van WKR

Vanaf 2015 is ieder bedrijf verplicht deel te nemen aan de nieuwe WKR (werkkostenregeling).
Dit betekent dat personeelsfeesten op externe locaties of bij derden feitelijk loon is. Maar wanneer u een personeelsfeest of bedrijfsfeest organiseert op uw eigen locatie geldt een uitzondering op de regel.

Wanneer u namelijk het personeelsfeest op de werkplek geeft, wordt het vrijgesteld. Dit houdt dus in dat u er geen belasting over betaalt en dat het ook niet ten laste van uw forfaitaire ruimte komt. Het begrip werkplek is in deze zin vrij breed; een plaats waar u Arbo verantwoordelijk voor bent. Dit mag dus ook een andere vestiging, kantoor of locatie van uw bedrijf zijn. Geeft u uw feest met meerdere bedrijven, dan splitst u de kosten evenredig naar deelnemende werknemers op.

Feesten op externe locaties moeten dus wel als loon worden beschouwd, of in de forfaitaire ruimte worden ingedeeld. Maar ook hier bestaat een uitzondering op, wanneer het zakelijke karakter het feestelijke karakter overstemt (bijvoorbeeld in het geval van een borrel met uw klanten) hoeft u de totale kosten niet te splitsen in zakelijke en consumptieve kosten. De consumpties zijn dan onbelast.

 

Neem vrijblijvend contact op


Eenvoudig op de hoogte blijven van onze activiteiten?