Blog: Thuiswerken tijdens corona vs moeder zijn.

Thuiswerken tijdens corona vs moeder zijn.

Omdat ik een uitdaging nooit uit de weg ga, besloot ik er het beste van te maken. Niets had mij echter voor kunnen bereiden op het extra werk dat een peuter 24/7 met zich meebrengt. En dan ben je ook nog eens 22 weken zwanger!

Mensen die mij kennen weten dat ik verliefd ben op mijn werk, maar voor mijn dochter door het vuur ga. Stress, genieten en frustratie hebben elkaar in de afgelopen periode daarom regelmatig afgewisseld.
Blijdschap en geluk overheersen in deze bijzondere periode gelukkig!

Doorlopend vraag ik mij af wanneer ik de groter wordende stapel was moet doen en hoe ik het huis opgeruimd en schoon kan houden, omdat ik elke minuut die ik "peutervrij" ben, heerlijk met mijn liefde bezig ben. HS, jeetje wat mis ik je!

Als ik de verhalen in het nieuws hoor, kan ik alleen maar dankbaar zijn dat we allemaal nog gezond zijn. Ik heb daarom ook maar besloten om te genieten van de zegeningen die thuis zijn met zich meebrengt. Want wat is er fijner dan om ’s morgens in alle vroegte met een lieve peuter door het prachtige Kaag en Braassem te fietsen en alle koeien goedemorgen te zeggen? (Inmiddels hebben ze allemaal een eigen naam. Ik weet niet of dat aan nu mijn opvoeding ligt of aan de corona-tijd die mij onbewust naar peuterniveau brengt...)

Fietsen, blokken bouwen, kinderliedjes zingen, kleuren, genieten van leuke uurtjes en snel de kleine meid naar bed brengen. En dan… ME TIME! Oftewel... Kantoormeisjes bellen, status updates, klanten spreken en voorbereidingen treffen voor na 1 september (voor het geval wij weer evenementen mogen organiseren). Na een uur zie ik de eerste bewegingen al voorbij komen op de babyfoon... Snel nog even dit, snel nog even dat... En ja hoor, andere pet op…: Moeder!

Vaak vraag ik me af of meer moeders hiermee dealen. Maar ach, wat maakt het uit!? Ik zing gewoon nog een liedje en bouw de toren zo hoog dat ik ook begin te klappen!

Ik ben trots op mezelf als moeder en werkende vrouw!

Suzanne van Vliet
4-5-2020


Eenvoudig op de hoogte blijven van onze activiteiten?