Blog: Het juiste catering concept!

Het juiste catering concept!

Organiseer je een evenement, dan is de manier waarop je het eten serveert minstens even belangrijk als wat je voorschotelt. Je hebt tegenwoordig tal van mogelijkheden. Van de traditionele bediening aan tafel tot aan rijdende foodtrucks. Je keuze van set-up hangt af van het soort evenement, de timing, de locatie en uiteraard het budget. Hieronder staan een aantal populaire vormen van catering die anno 2015 trending zijn binnen de evenementenbranche.

Bediening aan tafel
Ideaal voor formele bedrijfsfeesten zoals gala's of benefiets. Dit is ook de formule bij uitstek voor officiële toespraken of presentaties. De gasten zitten aan tafel en richten hun aandacht op de spreker. Deze set-up kies je als je wil dat je gasten diepere gesprekken met elkaar kunnen voeren en netwerken op kleine schaal. Terwijl de gasten in conversatie zijn, kan het diner worden opgediend door de rondlopende kelners.

Buffet
Voor grotere evenementen waar gasten op diverse tijdstippen arriveren, is een buffet de beste formule. Andere voordelen zijn dat je een grote variëteit aan gerechten kan aanbieden en dat je gasten zelf kiezen, naargelang hun dieet: vegetarisch, glutenvrij, vetarm enzovoorts. Om het netwerken te bevorderen, kan er voor verschillende eetgelegenheden gezorgd worden: een paar stoelen met tafels gecombineerd met hoge tafeltje en gezellige lounge hoekjes.

Walking dinner
Deze formule heeft twee voordelen. Je gasten hoeven zich niet te verplaatsen om hun eten te gaan halen. Ze kunnen rustig verder praten terwijl de kelners hen de hapjes brengen. En je houdt je budget perfect onder controle want je bepaalt als opdrachtgever zelf het aantal hapjes. Afhankelijk van de timing van je evenement, voorzie je best wel gerechtjes die voldoende vullen. Je wil immers niet dat je gasten met honger naar huis gaan. Zorg er ook voor dat ze makkelijk met één hand - enkel vork of lepel - het hapje kunnen opeten. Dit is de perfecte formule als je deelnemers voor de volle 100% willen netwerken.

Food trucks
Dé hype van het moment. Op evenementen en festivals kan je er niet meer naast kijken. De traditionele popcorn- en oliebollenkramen. Ideaal voor zowel een groot als een klein evenement. Van familiefeest tot groot festival, een food truck past altijd. Het voedsel wordt vers bereid voor de ogen van de gasten. Een beetje zoals live cooking dus. Kortom, de food truck zorgt voor live entertainment en een leuke beleving voor de gasten.

Suzanne van Vliet
24-11-2014


Eenvoudig op de hoogte blijven van onze activiteiten?