Certificeringen HS Events B.V.

HS Events levert haar materialen en diensten volgens de hoogste kwaliteit en conform alle vereiste keurmerken en certificeringen.
Zo worden onze materialen gekeurd en volgt ons team regelmatig cursussen. Scholing staat bij ons hoog in het vaandel.

Keuringen materialen:
 

NEN 3140

NEN 3140 is een zelfstandige norm die voor Nederland alle relevante eisen voor laagspanningsinstallaties bevat. NEN 3140 is van toepassing op de bedrijfsvoering van elektrische installaties en apparatuur tot een nominale spanning van 1000 Volt wisselspanning en 1500 V gelijkspanning

De Nederlandse wet stelt dat elektrische installaties en apparaten veilig moeten zijn en dat werkzaamheden met of aan deze installaties veilig moeten worden uitgevoerd. NEN 3140 voorziet in de nodige bepalingen die u kunt gebruiken om hieraan te voldoen. Het volgen van NEN 3140 is de best mogelijke manier om aan de relevante wet- en regelgeving te voldoen.

HS Events heeft haar eigen keurmeester in dienst.
Wilt u uw materialen/kabels ook keuren jaarlijks of voor uw evenement? Klik dan hier

NEN 2484

Naast de Nederlandse eisen voor ladders en trappen (welke vastgelegd zijn in het "Besluit Draagbaar Klimmateriaal" van de Warenwet) keurt HS Events deze materialen ook NEN 2484.
Deze norm geeft aanvullende eisen voor ladders en trappen. 

NEN 818 en NEN EN 361/363

Ter aanvulling op het keuren van draagbaar klimmateriaal beschikt HS Events ook over de bevoegdheid hijsmiddelen en valbeveiliging te keuren. Hierdoor mag de keurmeester van HS Events hijsmiddelen en valbeveiliging van derden keuren volgens NEN 818 en NEN EN 361/363 en beoordelen of deze aan de gestelde normen voldoen. 

Diensten: 
 

HACCP

HACCP is de afkorting voor Hazard Analysis and Critical Control Points. Dit is een risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen. De Nederlandse vertaling is: gevarenanalyse en kritische controlepunten.
HS Events en haar personeel werkt volgens de hygiene regels van HACCP. 
Ook onze voedingsleveranciers beschikken over deze kennis. Samen houden wij ons aan het voedselveiligheidssysteem dat verplicht is gesteld door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (ministerie van Landbouw, natuur en voedselkwaliteit).

Sociale hygiene / SVH

Al onze horeca leidinggevende zijn in het bezit van hun SVH (sociale hygiene) diploma.
Sociale Hygiëne is een belangrijk diploma in de horeca en met name drankverstrekkende bedrijven omdat de Verklaring kennis en inzicht Sociale Hygiëne verplicht is voor bedrijven die alcohol schenken. HS Events voldoet aan wettelijke eisen die zijn vastgelegd in de Drank- en Horecawet. 

EHBO

HS Events heeft haar eigen EHBO dienst.
Zij volgen de officiele cursussen van het Rode Kruis en maken gebruik van professionele gekeurde veiligheidsmaterialen.

Bent u voor uw evenement ook opzoek naar professionele EHBO? Klik dan hier.

BHV (bedrijfshulpverlening)

Elk bedrijf is volgens de Arbo-wet verplicht te zorgen voor een goede bedrijfshulpverlening. Zo kan direct worden ingegrepen tijdens een brand of andere calamiteiten en wordt er veel leed voorkomen bij werknemers en bezoekers.

Goed om te weten is dat een medewerker met alleen een EHBO-diploma geen BHV-er is. Deze persoon mist immers de kennis op het gebied van evacuatie en brandbestrijding. 
HS Events heeft meerdere BHV'ers in dienst en meerdere EHBO'ers. Zij hebben regelmatig overleg over de veiligheid van de dagelijkse werkzaamheden en extra overleg voor een evenement elders op locatie.
Jaarlijks volgen onze BHV'ers een herscholing om altijd up-to-date te zijn.

VCA

De medewerkers van HS Events maken deel uit van de ruim 1,5 miljoen gediplomeerde professionals en 15.000 gecertificeerde bedrijven die; veilig, gezond en duurzaam werken volgens de VCA.
VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Het is een beproefd programma waarin diverse branches in de Nederlandse industrie kennis en ervaring hebben gebundeld. Een VCA-certificaat is de basis om iedere dag weer veilig en gezond aan de slag te gaan.


Eenvoudig op de hoogte blijven van onze activiteiten?